Getty Images
Genieten van de Turkse keuken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 aubergine
- 250 gram okra
- 2 groene (Turkse) pepers
- 1 rode peper
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel tomatenpuree (blik)
- citroensap
- 150-200 gram volkoren bulgur
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de aubergine in blokjes en de groene pepers in stukken. Snijd van de okra's een stukje met de steel af.
- Maak de rode peper schoon en snijd hem in ringetjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Bak het vlees in de hete olie bruin.
- Fruit de ui en de knoflook mee. Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg alle groente en wat citroensap toe en giet er 100 ml water bij. Stoof de güveç in 30 minuten gaar.
- Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Geef de bulgur bij de stoofpot.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
20 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
300 milligram