Guacamole met spirulina

guacamole
Getty Images

Extra gezond dippen.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
10 minuten

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijn gesneden
  • 15 gram koriander, fijn gesneden
  • 1 eetlepel spirulina
  • 1 snufje zout
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1/2 limoen
  • Tabasco

Bereiding

Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees heel fijn hakken. Uitje fijnsnijden. Koriander grof hakken. Limoen uitpersen. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Tomaat, wit van bosui, driekwart van koriander, 1 eetlepel limoensap en de spirulina door knoflook roeren. Avocado's halveren, pit verwijderen en met een lepel uithollen. Vruchtvlees in diep bord scheppen en met vork fijnprakken. Tomaatmengsel erdoor roeren. Guacamole op smaak brengen met zout, limoensap en eventueel tabasco. Guacamole in kom of in lege avocadohelften scheppen en de rest van de koriander over de guacamole strooien. Serveren met tortillachips.

Auteur