Groentetajine met tofu

Getty Images

Deze stoof met Arabisch tintje is zo klaar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 vleestomaten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 150 gram tofu
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 eetlepel olie
  • peper

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Maak de courgette en de paprika schoon en snijd ze in blokjes. 
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers. 
  4. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. 
  5. Was de rozijnen.
  6. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze peper, wat koriander en kaneel.
  7. Schep alles door elkaar in een tajine of braadpan en meng er nog wat peper, koriander, kaneel en de olie door.
  8. Zet de pan met een deksel erop, op klein vuur. Laat het gerecht in 20 minuten gaar sudderen. Schep het eventueel een keer om.
  9. Geef de rijst erbij.

 

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
100 milligram
Auteur