Groentepot met gehaktballetjes

Getty Images

Stevig oerhollands stoofgerecht

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram koolraap
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 prei
  • 2 vleestomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • 200 gram mager rundergehakt
  • Gehaktkruiden zonder zout
  • 1 volkoren beschuit

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de koolraap in blokjes, de wortel in plakken, de prei in ringen en de tomaten in stukjes.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de prei.
  4. Voeg de rest van de groente toe met 150 ml water, het laurierblad en de Provençaalse kruiden. Stoof de groente 10 minuten.
  5. Maak het gehakt aan met kruiden en de fijngemaakte beschuit. Vorm er kleine balletjes van.
  6. Schep de gehaktballetjes door de groente en stoof het geheel in nog 10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met aardappelen.

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum