Groentepilaf met kip

Getty Images

Een recept met kip om even heerlijk bij weg te dromen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 150 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 150 gram (langkorrelige) zilvervliesrijst
  • 400 gram groenteroerbakmix
  • 6 gedroogde abrikozen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Snijd de kipfilet in kleine reepjes.
  3. Bak de kipfilet enkele minuten al omscheppend in de olie.
  4. Bak de ui met de kerrie en het gemberpoeder mee.
  5. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
  6. Voeg ½ l water toe en breng dit aan de kook.
  7. Kook de rijst 10 minuten.
  8. Schep er voorzichtig de groenteroerbakmix door en kook het gerecht in nog 10 minuten verder gaar.
  9. Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Meng de abrikozen door de rijst. Warm dit goed door.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum