Getty Images
Een recept met kip om even heerlijk bij weg te dromen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 150 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 150 gram (langkorrelige) zilvervliesrijst
- 400 gram groenteroerbakmix
- 6 gedroogde abrikozen
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd de kipfilet in kleine reepjes.
- Bak de kipfilet enkele minuten al omscheppend in de olie.
- Bak de ui met de kerrie en het gemberpoeder mee.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Voeg ½ l water toe en breng dit aan de kook.
- Kook de rijst 10 minuten.
- Schep er voorzichtig de groenteroerbakmix door en kook het gerecht in nog 10 minuten verder gaar.
- Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Meng de abrikozen door de rijst. Warm dit goed door.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum