Getty Images
Deze lekkere pittige kool is perfect voor bij aardappelen en rijst.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- ½ groene kool (ca. 500 gram)
- 200 gram kippendijfilet
- Peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels mosterdzaad
- 1 eetlepel kookroom
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Verwarm de olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin het mosterdzaad tot de korrels open gaan.
- Roerbak hierin de kool al omscheppend zacht.
- Voeg de room toe en smoor de kool in een paar minuten verder gaar.
- Geef de kool bij de aardappelen en de kiprepen.
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram