Miriam Groot
Een ideaal gerecht om vegetarisch te maken, is curry. Zoals deze groene curry bijvoorbeeld, heerlijk met rijst, verse kruiden en frisse limoen.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 200 g zilvervliesrijst
- 2 el Fairtrade groene currypasta
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 1 stengel citroengras
- 400 ml kokosmelk
- 400 g sugarsnaps
- 200 g bimi
- 400 g kikkererwten
- 200 g shiitake champignons, in reepjes
- 1 limoen, in partjes
- 1 bosje verse peterselie of koriander, fijngesneden
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Bereiding
1. Kook de rijst volgens de verpakking.
2. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Fruit deze glazig in de olie. Maak een sneetje in de lengte van de stengel citroengras. Voeg de currypasta en de citroengras toe en bak deze nog twee minuten mee. Voeg de kokosmelk, sugarsnaps, bimi, kikkererwten en shiitake toe. Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
3. Breng op smaak met limoensap, zout en peper. Serveer de curry met de rijst, verse kruiden en limoenpartjes.
Voedingswaarden
Energie
546kcal
Eiwit
18,8 gram
Koolhydraten
62 gram
Vezels
19,5 gram
Vet
20,7 gram
Verzadigd vet
8,9 gram
Zout
1310 milligram