Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel paprikapoeder
- 200 gram varkensfilet
- 1 venkelknol
- 2 uien
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er het citroensap door met de oregano, komijn, paprikapoeder en peper.
- Snijd het vlees in repen schep ze door het kruidenmengsel. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
- Maak de venkel en de uien schoon. Halveer de venkel en snijd de helften in dunne plakken. Snijd de uien in halve ringen en de bosuitjes in schuine repen.
- Verwarm de olie en bak hierin het vlees in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Voeg de venkel en de uien toe en stoof het geheel in nog eens 5 minuten gaar.
Voedingswaarden
Energie
245kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
6 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram