Een van de simpelste, lekkerste en populairste recepten. Het betrekkelijk hoge suikergehalte geeft brownies hun heerlijke en karakteristieke korstje. Koop chocolade met een cacaogehalte van minstens 70 procent voor een echt lekkere smaak. Dit recept komt uit het boek Gezond eten zonder gluten van Allen & Kearney.
Ingrediënten
- 50 gram goede glutenvrije bittere chocolade
- 100 gram boter
- 200 gram suiker
- 2 scharreleieren, los geklopt
- 1 theelepel puur vanille-extract
- 75 gram gemalen amandelen
- 1 theelepel glutenvrij bakpoeder
- Snufje zout
- 100 fijngehakte walnoten
- Een vierkant bakblik van 20x20 cm, bekleed met bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water.
Klop de boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel en klop er daarna de eieren, het vanille-extract en de gesmolten chocolade door. Roer er als laatste de gemalen amandelen, het glutenvrije bakpoeder, het zout en de fijngehakte walnoten door. Schep het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en schuif de vorm 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en snijd voor het serveren in vierkantjes van 5x5 cm.
Voedingswaarden
- Gezond eten zonder gluten