Warme crumble voor ontbijt
The Veggie Reporter
Wie zegt dat je crumble alleen als dessert kunt eten? Deze gezondere perencrumble met knapperige havermout en kruidige rozemarijn is heerlijk als ontbijt.
Aantal personen: 5-6
Bereidingsduur: 30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 50 gram volkoren speltmeel
- 50 milliliter zonnebloemolie
- 80 gram kokosbloesemsuiker
- Snufje zout
- 1 kilo peren
- 2 eetlepels maizena
- 2 takjes rozemarijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de havermout met het speltmeel, de zonnebloemolie, kokosbloesemsuiker en een snufje zout. Roer met een vork of wrijf met je handen tot er grove kruimels ontstaan. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om nog meer kruimels te maken.
- Maak de peren schoon en snijd deze in blokjes. Meng met de twee eetlepels maizena.
- Rits de naalden van de rozemarijn en hak deze fijn. Meng de rozemarijn door de stukjes peer.
- Vul een ovenschaal met het perenmengsel en strooi de kruimels hier overheen. Bak voor 30 minuten in de oven.
- Serveer eventueel met een eetlepel (amandel)yoghurt.
Tip
Heb je 's ochtends geen tijd om deze crumble te maken? Je kunt het ook de dag of avond van tevoren maken. De crumble is koud te eten, maar het is ook mogelijk om het 's ochtends af te bakken.
Dit recept is afkomstig van the Veggie Reporter.
Voedingswaarde per persoon
Energie: 344 kcal
Eiwit: 4,8 gram
Koolhydraten: 53,8 gram
Vet: 10,7 gram
Verzadigd vet: 1,4 gram
Vezels: 6,9 gram
Zout: 0,3 gram