Getty Images
Ben jij dol op worteltaart, maar vind je iedere dag een stuk zoetigheid iets te veel van het goede? Probeer dan eens deze mini healthy carrot cakejes in de vorm van balletjes.
Aantal personen
8 balletjes
Bereidingsduur
25 minuten
Ingrediënten
- 80 g wortelrasp (peen julienne)
- 1 flinke hand gepelde walnoten
- 10 dadels zonder pit
- 1 tl kaneel
- 50 g kokosrasp
Bereiding
Doe de wortelrasp, gepelde walnoten, dadels, kaneel en de helft van de kokosrasp in een keukenmachine. Meng tot een kleverige massa.
Draai met je handen balletjes van het mengsel. Erg plakkerig? Dan helpt het als je je handen een beetje natmaakt.
Rol de balletjes door de overgebleven kokos.
Je healthy carrot cake balls zijn ready to eat ór to go!
Tips
- Deze balletjes bewaar je in de koelkast, in een luchtdichte doos blijven ze 2 dagen goed.
- Invriezen kan ook! Leg de bevroren balletjes de avond voordat je ze wilt eten in de koelkast, zodat ze de volgende dag weer lekker chewy zijn.
- To go? De balletjes blijven zo’n 3 uur goed in je tas.
Dit recept is afkomstig uit 'Chickslovefood: Het meal planning-kookboek'.
Foto: Harold Pereira