Getty Images
Lekker met als hoofdgerecht lamskebab met tomatensaus, sperzieboontjes en zilvervliesrijst.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 1 sneetje witbrood
- 2 portobello's of grote champignons
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olie
- ½ dl droge witte wijn
- 10 hazelnoten
- 1 theelepel dille (diepvries of vers)
Bereiding
- Verwijder van het brood de korsten en verkruimel het brood.
- Maak de paddestoelen schoon, verwijder de steel en hol de portobello's voor een deel uit.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Fruit de ringen ui in de olie.
- Bak het broodkruim even mee.
- Giet de wijn er bij en laat dit koken tot een saus is ontstaan.
- Hak de hazelnoten grof. Meng de hazelnoten door de saus.
- Maak de saus op smaak met peper en dille.
- Vul hiermee de portobello's.
- Laat de portobello's in een kleine pan met een bodempje water in ca. 8 minuten heet en gaar worden.
Voedingswaarden
Energie
160kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
2 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
200 milligram