Gevulde portobello

Getty Images

Lekker met als hoofdgerecht lamskebab met tomatensaus, sperzieboontjes en zilvervliesrijst.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sneetje witbrood
  • 2 portobello's of grote champignons
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olie
  • ½ dl droge witte wijn
  • 10 hazelnoten
  • 1 theelepel dille (diepvries of vers)

Bereiding

  1. Verwijder van het brood de korsten en verkruimel het brood.
  2. Maak de paddestoelen schoon, verwijder de steel en hol de portobello's voor een deel uit.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  4. Fruit de ringen ui in de olie.
  5. Bak het broodkruim even mee.
  6. Giet de wijn er bij en laat dit koken tot een saus is ontstaan.
  7. Hak de hazelnoten grof. Meng de hazelnoten door de saus.
  8. Maak de saus op smaak met peper en dille.
  9. Vul hiermee de portobello's.
  10. Laat de portobello's in een kleine pan met een bodempje water in ca. 8 minuten heet en gaar worden.

Voedingswaarden

Energie 
160kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
200 milligram
Auteur