Getty Images
Lekker buiten eten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 klein rijp meloentje
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 2 plakjes rauwe ham
Bereiding
- Snijd het meloentje met een dun scherp mes zo open dat er een kartelrand ontstaat.
- Verwijder de pitjes en vocht.
- Snijd met een aardappelboortje zoveel mogelijk balletjes uit het vruchtvlees of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Maak de schillen schoon.
- Vermeng de balletjes of blokjes met het sap en doe dit terug in de halve schillen.
- Halveer de plakjes rauwe ham en vorm er rozetjes of rolletjes van.
- Plaats de rozetjes op de meloen.
- Vervang de port eventueel door sinaasappelsap.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Rauwe ham:
Bewaar rauwe ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
70kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
1 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
500 milligram