Getty Images
Hoofdgang uit één van onze kerstmenu's
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel pijnboompitten
- ½ bosje of 1 bakje basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 kippendijen zonder bot
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- Plastic folie, keukentouw of prikkers
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum. Pel de knoflook.
- Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en de olie met de staafmixer tot een grove pasta.
- Sla de kippendijen tussen 2 vellen plastic folie wat platter.
- Schep wat van het basilicummengsel op het vlees en vorm er gelijkmatige rolletjes van. Zet de rolletjes met een stukje keukentouw of een prikker vast.
- Bak de rolletjes aan alle kanten in de hete margarine bruin. Laat ze op klein vuur of op de bakplaat in een hete oven van 180 °C in 25 minuten verder gaar worden.
- Leg de kiprolletjes met een pakketje groente en aardappelen op borden en geef de rest van de basilicumpesto er bij.
Menusuggestie
Lekker met wintergroente met aardappelen in papillot.
Hiervoor heb je nodig:
Wintergroente met aardappelen in papillot
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum