Getty Images
Venkel heeft een azijnachtige smaak en gaat goed samen met aardappelen en varkensvleesreepjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten+
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 grote venkelknollen
- 5 zwarte peperkorrels
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 2 theelepels citroensap
- 2 sjalotjes
- 150 gram varkensvleesreepjes
- peper
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de venkel schoon. Verwijder lelijke buitenste bladeren, snijd een stukje van de onderkant en verwijder de stelen. Bewaar het fijne groen. Snijd de knollen in de lengte een keer door.
- Kneus de peperkorrels.
- Bak de gekneusde peperkorrels in 1 eetlepel margarine zacht.
- Voeg 150 ml water met het citroensap en de venkel toe en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
- Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
- Bestrooi de vleesreepjes met peper. Bak het vlees in de rest van de margarine in ca. 8 minuten bruin en gaar. Bak de laatste minuut de sjalot mee.
- Voeg een paar lepels water toe en breng dit aan de kook.
- Knip het bewaarde venkelgroen klein en strooi het over de venkel. Geef het vlees en de aardappelen erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram