Gestoofde pangasius met erwtjes

Getty Images

Boterzachte visstoof

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram pangasius- of tilapiafilet
  • 1 eetlepel olie
  • Mespunt geraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 50 gram garnalen

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes en de knoflook schoon.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen en de knoflook in stukjes.
  3. Snijd de vis in stukken en bestrooi ze met wat peper.
  4. Bak de vis, de bosuitjes en de knoflook enkele minuten in de hete olie.
  5. Voeg de geraspte sinaasappelschil, de Italiaanse kruiden, een scheutje water, de doperwten en de garnalen toe en stoof het geheel in 5 minuten verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
1 komkommer
1 bosuitje
3 takjes peterselie
2 eetlepels sladressing
6 volkoren boterhammen

Voedingswaarden

Energie 
615kcal
Eiwit 
55 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
4440 milligram
Auteur