Gestoofd fruit

Getty Images

Met Griekse yoghurt.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel tropische vruchtenlimonadesiroop zonder suiker
  • ½ vanillestokje
  • 1 stevige handpeer
  • 1 appel
  • 2 (bloed)sinaasappels
  • 100 gram magere (Griekse) yoghurt

Bereiding

  1. Meng de limonadesiroop met 50 ml water in een pan.
  2. Snijd het vanillestokje open en doe het bij de limonade. Laat dit 10 minuten zacht trekken.
  3. Maak het fruit schoon.
  4. Snijd de peer en de appel in vieren en leg ze in de siroop.
  5. Laat dit in ca. 10 minuten zacht worden.
  6. Snijd de sinaasappels in plakken en halveer ze.
  7. Meng de sinaasappelplakken er door en laat het afkoelen.
  8. Verwijder het vanillestokje.
  9. Verdeel de compote over 2 coupes en schep er wat yoghurt op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte biefstukreepjes met roerbakgroente en zilvervliesrijst.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Voedingswaarden

Energie 
155kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
100 milligram
Auteur