Gesmoorde venkel

Getty Images

Verrassend fris groentegerecht

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Maak de venkelknollen en de ui schoon.
  2. Snijd de venkel in de lengte in plakken en de ui in halve ringen.
  3. Fruit de ui in de olie glazig.
  4. Voeg de venkel toe met wat peper en water.
  5. Stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
  6. Strooi er de Parmezaanse kaas over.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 hamlapjes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
 

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
730 milligram
Auteur