Getty Images
Dit courgetterecept is een lekker bijgerecht, geschikt voor zowel de barbecue als de grill.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 tomaten
- 200 gram hamlap
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 500 gram courgettes
- 1 eetlepel (olijf)olie
- basilicum
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Bestrooi het hamlapje met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine bruin. Voeg de tomaten toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
- Warm de grillpan voor.
- Was de courgettes en schaaf ze in dunne repen.
- Bestrooi de groente met peper en druppel de olie erover.
- Laat de groente in een grillpan in 5-10 minuten gaar roosteren.
- Was de basilicum en strooi dit over de courgette. Geef er het vlees en de aardappelen bij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram