Getty Images
Noedels zijn van oudsher een basisproduct uit de Aziatische keuken. Ze worden gerekend tot de pastasoorten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren noedels of mie
- 1 dunne prei
- 100 gram oesterzwammen
- 4 takjes koriander
- 1 eetlepel olie
- 2-3 theelepels kerriepoeder
- 150 gram runderreepjes (ongekruid)
- Citroensap
- Azijn
- 1 komkommer
- 8 sprieten bieslook
Bereiding
- Was de komkommer, halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.
- Was de bieslook en knip het klein.
- Maak een salade van de komkommer met bieslook, peper en azijn.
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. S
- nijd de oesterzwammen in reepjes.
- Was de koriander en snijd de blaadjes en steeltjes klein.
- Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en fruit hierin de prei met de kerrie.
- Bak de runderreepjes al omscheppend mee. Voeg de oesterzwammen en de koriandersteeltjes toe en bak ze mee.
- Voeg de uitgelekte noedels toe en laat alles op hoog vuur heet worden.
- Schep er de korianderblaadjes door en maak op smaak met een paar druppels citroensap.
- Geef de komkommersalade er bij.
Ingrediënten over?
Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw. Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum