Getty Images
Heerlijk voor het weekend
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram roerbakgroente
- (Gerookt) paprikapoeder
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 200 gram biefstuk
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm 1 eetlepel margarine en stoof hierin de roerbakgroente met wat paprikapoeder gaar.
- Roer de tomatenketchup los met een paar lepels water en roer dit door de groente. Maak op smaak met wat peper.
- Snijd de biefstuk in smalle repen.
- Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan en bak hierin de biefstukreepjes in een paar minuten bruin.
- Meng het vlees door de groente en schep dit op de rijst.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Tomatenketchup:
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
5 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum