Geroerbakte biefstukreepjes met roerbakgroente en zilvervliesrijst

Getty Images

Heerlijk voor het weekend

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram roerbakgroente
  • (Gerookt) paprikapoeder
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 200 gram biefstuk

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verwarm 1 eetlepel margarine en stoof hierin de roerbakgroente met wat paprikapoeder gaar.
  3. Roer de tomatenketchup los met een paar lepels water en roer dit door de groente. Maak op smaak met wat peper.
  4. Snijd de biefstuk in smalle repen.
  5. Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan en bak hierin de biefstukreepjes in een paar minuten bruin.
  6. Meng het vlees door de groente en schep dit op de rijst.


Extra informatie

Allergie info:

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenketchup:
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum