Getty Images
Koninklijk dineren: koud kunstje!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 perziken
- ½ vanillestokje
- 1 eetlepel suiker
Bereiding
- Trek het velletje van de perziken. Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water.
- Halveer de perziken en verwijder de pit.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng 1 dl water met het vanillestokje en de suiker aan de kook. Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 5 minuten zacht worden.
- Neem de perziken uit het vocht.
- Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in.
- Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen.
- Schenk het over de perzikhelften.
- Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.
.
Voedingswaarden
Energie
75kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum