Getty Images
Verrassend anders!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 takjes basilicum
- 4 bolletjes citroensorbetijs
- 3 rode grapefruits
- 1 dl droge witte wijn
- 2 eetlepels honing
Bereiding
- Was de basilicum. Houd 4 mooie topjes achter voor garnering. Knip de rest van de basilicum in reepjes.
- Laat het sorbetijs een beetje zachter worden en meng er de reepjes basilicum en door. Zet het ijs weer in de diepvries.
- Schil de grapefruits dik en snijd ze in dunne plakken.
- Verwarm de wijn met de honing en leg de grapefruitplakken erin. Warm de grapefruit een paar minuten mee. Laat afkoelen en verdeel over 4 borden. Schep een bolletje basilicumijs in het midden en garneer met de achtergehouden basilicum.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht linzenpaté met paddenstoelen en gepofte courgettes.
Voedingswaarden
Energie
130kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
2 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
100 milligram