Gemarineerde vis

Getty Images

Thuis in west, smaakt oosters best!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 gedroogd chilipepertje
  • Stukje gemberwortel van 2 cm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
  • mespunt geelwortel (kurkuma)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 stukjes koolvisfilet of andere visfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Verkruimel het pepertje.
  2. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  3. Meng dit door de fijngemaakte peper.
  4. Pers de knoflook er boven uit en wrijf er de komijn, de geelwortel en het citroensap door.
  5. Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast minstens 1 uur marineren.
  6. Warm de grill voor.
  7. Leg de vis in een ovenvaste schaal en verdeel de margarine er over.
  8. Laat de vis onder de hete grill in ca. 12-15 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en gebakken rijst met ananas.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Voedingswaarden

Energie 
675kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
400 milligram
Auteur