Getty Images
Exclusief uit eigen keuken
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- Ca. ½ eetlepel citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 2 schijven galiameloen 1 schijf watermeloen
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Breng 1 dl water met de geraspte gember, de suiker en het citroensap aan de kook. Los de suiker op en laat de siroop afkoelen.
- Schil de stukken meloen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schep de gembersiroop er door en laat het minimaal 1 uur intrekken.
- Verdeel de meloen over 2 coupes.
Voedingswaarden
Energie
70kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
1 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
40 milligram