Gemarineerde meloen

Getty Images

Exclusief uit eigen keuken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • Ca. ½ eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 schijven galiameloen 1 schijf watermeloen

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Breng 1 dl water met de geraspte gember, de suiker en het citroensap aan de kook. Los de suiker op en laat de siroop afkoelen.
  3. Schil de stukken meloen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Schep de gembersiroop er door en laat het minimaal 1 uur intrekken.
  5. Verdeel de meloen over 2 coupes.

Voedingswaarden

Energie 
70kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
40 milligram
Auteur