Gekruide vijgen met vanillevla

Getty Images

Pittig maar ook zoet.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 ml (earl grey) thee
  • 4 kardemompeulen
  • 2 kruidnagels
  • 150 gram gedroogde vijgen
  • 2 schijven limoen
  • 1 eetlepel honing
  • 100 ml magere vanillevla met zoetstof

Bereiding

  1. Breng de thee met de kardemompeulen en de kruidnagels tegen de kook aan.
  2. Doe de vijgen in het vocht met de schijven limoen.
  3. Laat dit tegen de kook aan ca. 20 minuten trekken tot de vijgen zacht zijn geworden.
  4. Neem de vijgen uit het vocht en laat ze afkoelen.
  5. Roer de honing door het vocht en laat het zonder deksel inkoken tot een stroperig sausje.
  6. Verwijder de specerijen en druppel het sausje over de vijgen.
  7. Geef er wat vanillevla bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kip met aardappelen in de oven en broccoli.

Ingrediënten over?

Stuk limoen:
Bewaar een stuk limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
260kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
100 milligram
Auteur