Getty Images
Met rode peper en seroendeng
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 2 bosuitjes
- 1/2 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel ongezouten pinda's
- 2 takjes peterselie
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar.
- Maak de ui, de peper en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Hak de pinda's heel fijn.
- Fruit de ui met de knoflook in de olie zacht. Bak de stukjes peper kort mee.
- Giet de sperziebonen af en meng ze door het uimengsel.
- Schep de peterselie er door en strooi de seroendeng er over.
Menusuggestie
Lekker met een gebakken ei en kerrierijst. Hiervoor heb je nodig:
- 3-4 eieren
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- Kerrierijst
Voedingswaarden
Energie
690kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
400 milligram