Getty Images
De balletjes laat je een kwartiertje stevig worden in de koelkast.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olijventapenade
- 150 gram mager rundergehakt
- 200 gram sperziebonen
- ½ struik bleekselderij
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree
Bereiding
- Pel de ui en rasp hem grof.
- Maak het gehakt aan met de tapenade, de geraspte ui en wat peper.
- Vorm er kleine balletjes van en laat ze 15 minuten in de koelkast opstijven.
- Maak de groente schoon.
- Breek de sperziebonen eenmaal, snijd de bleekselderij in boogjes en de paprika in reepjes.
- Bak het gehakt in de hete margarine bruin.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de groente toe met 200 ml water en stoof de groente en het gehakt in ca. 10 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
150 gram zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
800 milligram
Bron
- Voedingscentrum