De gehaktballetjes zijn extra smakelijk dankzij de ui en de peterselie die je door het gehakt mengt.
Ingrediënten
- 1 volkoren of bruine boterham
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 1 kleine ui
- 3 takjes peterselie
- 150 gram mager rundergehakt
- 2 tomaten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Snijd de korstjes van het brood. Scheur het brood in stukken en leg ze in een kom. Giet de melk over het brood.
- Pel de ui en snijd hem in snippers. Houd de helft ervan apart.
- Was de takjes peterselie en knip het klein.
- Doe de helft van de uiensnippers, de peterselie en de peper bij het geweekte brood. Doe het gehakt er bij en kneed alles goed door elkaar.
- Maak er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot. Dek de gehaktballetjes af met een stuk plastic folie en laat ze 15 minuten in de koelkast opstijven.
- Was de tomaten en snijd ze klein.
- Verwarm de margarine in een koekenpan of braadpan en bak de gehaktballetjes in 8 minuten aan alle kanten bruin en gaar.
- Schep de stukjes tomaat en de achtergehouden uiensnippers er bij en laat dit nog 1 minuut pruttelen.
Menusuggestie
Lekker met spruitjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram spruitjes
6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.