Gegrilde vis met chermoula

Getty Images

Heerlijk gekruid

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes platte peterselie
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 2 stukken pangasius- of tilapiafilet

Bereiding

1. Verwijder van het stuk peper de zaadjes. 
2. Maak de knoflook schoon. 
3. Pureer de peper, de knoflook, de koriander, de peterselie, het komijnzaad, het paprikapoeder, het citroensap en de olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
4. Bestrijk de stukken vis hiermee. 
5. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
6. Verwarm de grill. 
7. Doe de vis met de chermoula in een ondiep schaal. 
8. Laat de vis in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar worden.
 

Menusuggestie

Lekker met een wortelsalade en couscous.

Hiervoor heb je nodig:
1/2 teentje knoflook
150 g volkoren couscous
5 takjes koriander
5 takjes peterselie
1 eetlepel olijfolie
Wortelsalade

Voedingswaarden

Energie 
210kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum