Getty Images
Heerlijk gekruid
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes koriander
- 4 takjes platte peterselie
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
- 2 stukken pangasius- of tilapiafilet
Bereiding
1. Verwijder van het stuk peper de zaadjes.
2. Maak de knoflook schoon.
3. Pureer de peper, de knoflook, de koriander, de peterselie, het komijnzaad, het paprikapoeder, het citroensap en de olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
4. Bestrijk de stukken vis hiermee.
5. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
6. Verwarm de grill.
7. Doe de vis met de chermoula in een ondiep schaal.
8. Laat de vis in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met een wortelsalade en couscous.
Hiervoor heb je nodig:
1/2 teentje knoflook
150 g volkoren couscous
5 takjes koriander
5 takjes peterselie
1 eetlepel olijfolie
Wortelsalade
Voedingswaarden
Energie
210kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
0 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum