Getty Images
Gegrilde romaine sla of little gem van de barbecue is lekker en gezond. Veel garnering heeft gegrilde sla niet nodig: wat olijfolie, een beetje citroensap en versgemalen peper en zout is voldoende!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 4 baby romaine sla of little gem
- 2 eetlepels olijfolie + een beetje extra
- Sap van 1 citroen
- Versgemalen peper en zout
Bereiding
- Halveer de baby romaine sla of little gem. Bestrijk de snijkanten licht met wat olijfolie. Leg de sla op de barbecue of in de grillpan en grill voor 2 minuten per kant tot er grillstrepen op zitten.
- Maak ondertussen een dressing van 2 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen en wat versgemalen zout en peper.
- Serveer de gegrilde sla met de dressing.
Tip
Meng voor extra pit wat chilivlokken door de dressing of serveer de gegrilde sla met zelfgemaakte knoflooksaus.