Gegrilde sla van de barbecue

Getty Images

Gegrilde romaine sla of little gem van de barbecue is lekker en gezond. Veel garnering heeft gegrilde sla niet nodig: wat olijfolie, een beetje citroensap en versgemalen peper en zout is voldoende!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 4 baby romaine sla of little gem
  • 2 eetlepels olijfolie + een beetje extra
  • Sap van 1 citroen
  • Versgemalen peper en zout

Bereiding

  1. Halveer de baby romaine sla of little gem. Bestrijk de snijkanten licht met wat olijfolie. Leg de sla op de barbecue of in de grillpan en grill voor 2 minuten per kant tot er grillstrepen op zitten.
  2. Maak ondertussen een dressing van 2 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen en wat versgemalen zout en peper.
  3. Serveer de gegrilde sla met de dressing.

Tip

Meng voor extra pit wat chilivlokken door de dressing of serveer de gegrilde sla met zelfgemaakte knoflooksaus.

Auteur