Gegrilde sardines met tomaat en sperzieboontjes

Getty Images

Geniet van deze smaakvolle maaltijd met vis.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 3 tomaten
  • 6 - 8 sardines
  • 2 theelepels citroensap
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 1 klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
  2. Was de tomaten en halveer ze.
  3. Grill de tomaten onder de grill of op de hete barbecue in 6 minuten gaar.
  4. Was de sardines en dep ze met keukenpapier droog.
  5. Laat de visjes onder de grill of op de barbecue in 6-8 minuten gaar worden en bruin kleuren.
  6. Druppel wat citroensap over de sardines.
  7. Bestrooi de snijvlakken van de tomaten met wat Italiaanse kruiden.
  8. Geef de sardines met de tomaten, de sperziebonen en stokbrood.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum