Getty Images
Geniet van deze smaakvolle maaltijd met vis.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 3 tomaten
- 6 - 8 sardines
- 2 theelepels citroensap
- Italiaanse keukenkruiden
- 1 klein volkoren stokbrood
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
- Was de tomaten en halveer ze.
- Grill de tomaten onder de grill of op de hete barbecue in 6 minuten gaar.
- Was de sardines en dep ze met keukenpapier droog.
- Laat de visjes onder de grill of op de barbecue in 6-8 minuten gaar worden en bruin kleuren.
- Druppel wat citroensap over de sardines.
- Bestrooi de snijvlakken van de tomaten met wat Italiaanse kruiden.
- Geef de sardines met de tomaten, de sperziebonen en stokbrood.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1500 milligram
Bron
- Voedingscentrum