Gegrilde sardines met tomaat

Getty Images

Gegrilde sardines smaken extra goed met gegrilde tomaat. Probeer maar uit.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 10 stuks sardines
  • 2 theelepels citroensap
  • ½ eetlepel pesto

Bereiding

  1. Was de tomaten en halveer ze.
  2. Grill de tomaten op de hete barbecue of onder de grill in 6 minuten gaar.
  3. Was de sardines en dep ze met keukenpapier droog.
  4. Laat de visjes op de barbecue of onder de grill in 6-8 minuten gaar worden en bruin kleuren.
  5. Druppel wat citroensap over de sardines.
  6. Bestrijk de snijvlakken van de tomaten met een mespuntje pesto.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en een gepofte aardappel.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 400 gram krielaardappeltjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Ingrediënten over?

Pesto
Gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar.
Beleg volkorenbrood met plakken radijs, tomaat of geraspte rettich en een theelepeltje pesto.

Voedingswaarden

Energie 
180415kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1500 milligram
Auteur