Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- 8 blaadjes basilicum
- 4 takjes peterselie
- Citroensap
- 6 verse sardines
- 3 plakjes rauwe ham
- Olie
Bereiding
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
- Was de kruiden en knip ze fijn.
- Meng er de bosui, peper en wat citroensap door.
- Maak de sardines schoon. Verwijder de kop en de graat.
- Vul de buikholtes met het kruidenmengsel.
- Halveer de plakjes ham in de lengte en wikkel dit om de visjes.
- Bestrijk ze licht met wat olie.
- Gril de visjes op de barbecue, op een grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Keer ze regelmatig zodat de ham niet te donker wordt.
Menusuggestie
Lekker met tomatensalade en volkoren stokbrood.
Hiervoor heb je nodig:
4 tomaten
1 bosuitje
2 eetlepels dressing
½ volkoren stokbrood
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1500 milligram