Getty Images
Aardappels, groente en vlees. Met deze maaltijd kun je weer even vooruit.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram kleine (nieuwe) aardappelen
- 2 rode uien
- 200 gram spinazie
- 1 bos radijs
- 100 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 takjes selderij
- 1 theelepel mosterd
- 2 rundertartaartjes
Bereiding
- Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in een bodempje water in 20 minuten gaar.
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Was de spinazie en dep de groente goed droog.
- Maak de radijs en de tomaatjes schoon. Snijd de radijs in vieren en halveer de tomaatjes.
- Bak de uienringen in 1 eetlepel olie zacht.
- Was de selderij en knip het klein.
- Klop een dressing van de rest van de olie, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd en een deel van de selderij.
- Bestrooi de tartaartjes met peper en grill ze in een hete grillpan in 6 minuten bruin.
- Meng de rest van de selderij en de helft van de gebakken uien door de aardappelen.
- Schep de rest van de uien op de tartaar.
- Meng de spinazie met de radijs, de tomaatjes en de dressing.
Ingrediënten over?
Selderij:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de selderij onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
400 milligram