Getty Images
Gegrilde tartaar met aardappelen en spitskool. Voor de saus gebruik je een beetje yoghurt, paprika en verse kruiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 rode paprika's
- stukje ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 500 gram spitskool
- 2 rundertartaartjes
- peper
- 4 takjes selderij
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze klein.
- Snijd het stukje ui klein.
- Pel de knoflook.
- Fruit de ui en het hele teentje knoflook in de margarine zacht.
- Voeg de paprika en 100 ml water toe en kook dit 10 minuten.
- Maak de spitskool schoon en snijd de groente in repen.
- Kook de spitskool in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Grill de tartaar in een hete grillpan of onder de grill in 8 minuten gaar en bruin. Strooi er wat peper over.
- Was de selderij en knip het klein.
- Neem het teentje knoflook uit de paprika en pureer de paprika's met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Warm de paprikasaus goed door en maak hem op smaak met peper en de selderij. Roer er van het vuur af de yoghurt door.
- Geef de saus, de spitskool en de aardappelen bij de tartaar.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram