Geglaceerde pastinaak

Getty Images

Met dit recept zet je iets bijzonders op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 500 gram pastinaak
  • 1 sinaasappel
  • 3 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 biefstukjes
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel suiker
  • tijm of rozemarijn

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Was de pastinaak of schil hem met een dunschiller.
  3. Snijd de pastinaak in plakken of staafjes.
  4. Boen de sinaasappel goed schoon.
  5. Rasp de buitenkant van de schil en pers de sinaasappel uit.
  6. Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de pastinaak zacht.
  7. Voeg het sinaasappelsap, de geraspte schil en wat water toe en smoor de pastinaak in 5-8 minuten gaar.
  8. Bestrooi de biefstuk met peper. Bak het vlees in de rest van de margarine in 4-6 minuten bruin.
  9. Neem het deksel van de pan van de pastinaak en strooi de suiker en wat tijm over de groente.
  10. Laat op hoog vuur de vloeistof verdampen tot de groente met een laagje is bedekt.
  11. Strooi er wat (vers gemalen) zwarte peper over.
  12. Neem de biefstuk uit de pan en houd het warm. Schenk 50 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Kook de jus even door.
  13. Geef de biefstuk met jus en aardappelen bij de geglaceerde pastinaak.

Ingrediënten over?

Sinaasappels:
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur