Getty Images
Voor je wekelijkse portie vis.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram verse ananasstukjes
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 rode paprika
- ½ rode peper
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel gember op siroop
- ½ eetlepel maizena
- 2 lekkerbekjes
Bereiding
- Snijd de ananasstukjes kleiner en vang het sap op.
- Maak de sjalot, paprika en rode peper schoon. Snijd het klein.
- Fruit de sjalot in de olie glazig.
- Voeg de paprika, de reepjes peper, de ananas met het sap, de azijn, 100 ml water en de kleingesneden gember toe en laat dit enkele minuten koken.
- Bind de saus met de aangemengde maïzena.
- Warm de gebakken vis eventueel op in een droge koekenpan of een voorverwarmde matig hete oven en serveer de saus er bij.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram sperziebonen
6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Voedingswaarden
Energie
630kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
8 gram
Zout
1700 milligram