Getty Images
De ananas hoef je alleen een beetje te snijden en te bestrijken met de honing en piment. De grill doet de rest voor je.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ verse ananas
- 1 theelepel piment
- 1 eetlepel honing
Bereiding
- Warm de grill voor.
- Halveer de ananas in de lengte en snijd de harde kern eruit.
- Snijd de ananas in stukken uit de schil, maar laat ze in de schil zitten.
- Meng de piment door de honing en bestrijk hiermee de stukken ananas. Laat de ananas onder de hete grill een beetje kleuren.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht volkoren noedels met mosselen en een oosterse rauwkostsalade.
Ingrediënten over?
Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen.
Gebruik een stuk verse ananas in een smoothie, fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Voedingswaarden
Energie
105kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
2 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram