Garnalen met kerstomaatjes

Getty Images

Deze pittige garnalen passen perfect bij een heerlijke zomerdag. Maar je kunt ze natuurlijk het hele jaar door eten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 2 takjes peterselie
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram (grote) garnalen
  • tijm
  • 1 klein bruin stokbrood

Bereiding

  1. Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd hem in dunne plakken.
  2. Pel de knoflook en snijd het klein.
  3. Verwijder van de peper de pitjes. Snijd het stukje peper in smalle ringetjes.
  4. Was de tomaatjes.
  5. Was de peterselie en knip het klein.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de courgette in een paar minuten gaar.
  7. Bak de garnalen in de rest van de olie 2 minuten.
  8. Bak de knoflook en de peper kort met de garnalen mee.
  9. Bak de tomaatjes 2 minuten mee met de garnalen. Strooi er de peterselie over.
  10. Maak de courgette op smaak met wat tijm.
  11. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2-3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
460kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2900 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum