Getty Images
Deze pittige garnalen passen perfect bij een heerlijke zomerdag. Maar je kunt ze natuurlijk het hele jaar door eten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- ½ rode peper
- 250 gram kerstomaatjes
- 2 takjes peterselie
- 2 eetlepels olie
- 150 gram (grote) garnalen
- tijm
- 1 klein bruin stokbrood
Bereiding
- Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd hem in dunne plakken.
- Pel de knoflook en snijd het klein.
- Verwijder van de peper de pitjes. Snijd het stukje peper in smalle ringetjes.
- Was de tomaatjes.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de courgette in een paar minuten gaar.
- Bak de garnalen in de rest van de olie 2 minuten.
- Bak de knoflook en de peper kort met de garnalen mee.
- Bak de tomaatjes 2 minuten mee met de garnalen. Strooi er de peterselie over.
- Maak de courgette op smaak met wat tijm.
- Geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2-3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2900 milligram
Bron
- Voedingscentrum