Getty Images
Genieten van de vegetarische keuken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren fusili of andere volkoren
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 zak ratatouillemix (400 gram)
- 1 teentje knoflook
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 50 gram walnoten
- Italiaanse kruiden
Bereiding
- Kook de fusili in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie zacht.
- Bak de ratatouillemix enkele minuten mee.
- Pers er het teentje knoflook boven uit.
- Voeg de tomatenblokjes met het sap toe en laat dit even sudderen.
- Breek de walnoten in stukjes.
- Maak de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden en schep het door de uitgelekte fusili.
- Strooi aan tafel de walnoten er over.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
555kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram