Fusilli met ratatouille en noten

Getty Images

Genieten van de vegetarische keuken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren fusili of andere volkoren
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 zak ratatouillemix (400 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 50 gram walnoten
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Kook de fusili in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de olie zacht.
  4. Bak de ratatouillemix enkele minuten mee.
  5. Pers er het teentje knoflook boven uit.
  6. Voeg de tomatenblokjes met het sap toe en laat dit even sudderen.
  7. Breek de walnoten in stukjes.
  8. Maak de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden en schep het door de uitgelekte fusili.
  9. Strooi aan tafel de walnoten er over.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
555kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur