Funghi trifolati

Getty Images

Dit voorgerecht maak je van oesterzwammen of champignons. Gebakken in knoflook en met peterselie smaken ze heerlijk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram oesterzwammen of champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Maak de paddenstoelen schoon.
  2. Snijd de oesterzwammen in repen of de champignons in vieren.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes in plakjes.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook goudgeel.
  6. Voeg de paddestoelen toe en bak ze op hoog vuur gaar.
  7. Neem de pan van het vuur en meng er de peterselie en wat peper door.
  8. Geef de paddestoelen op kamertemperatuur.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht macaroni met gegrilde groente en vegetarische balletjes en komkommersalade.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw. Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

Voedingswaarden

Energie 
70kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur