Getty Images
Lente op je bord.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram groene asperges
- 400 gram vastkokende aardappels
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 eieren
- ½ dl groentebouillon
Bereiding
- Schil eventueel aan de onderkant het harde deel van de steel van de asperges. Snijd een stukje van de onderkant af.
- Kook de asperges in ruim water 3 minuten.
- Neem de asperges uit het kookvocht en snijd ze schuin in stukken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
- Verwarm de margarine in een hapjespan.
- Bak de plakken aardappelen hierin enkele minuten zacht.
- Bak de prei kort mee.
- Klop de eieren los met wat peper en de bouillon.
- Schenk dit over de aardappelen en leg er de asperges in.
- Laat de frittata met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
- Snijd de frittata in punten.
Menusuggestie
Lekker met een sneetje volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig:
2 sneetjes volkorenbrood
Voedingswaarden
Energie
450kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1150 milligram
Bron
- Voedingscentrum