Forel met olijvensaus

Getty Images

Terwijl je de vis grilt, kun je de olijvensaus maken. Dit gaat heel makkelijk met een staafmixer.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine forelle
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tomaten
  • 2 kleine sjalotjes
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • Citroensap

Bereiding

  1. Spoel de forellen af onder stromend water en dep ze met keukenpapier droog.
  2. Strooi wat peper in de buikholtes en bestrijk de vissen met een beetje olie.
  3. Laat de forellen onder een voorverwarmde grill of grillpan in 15 minuten gaar worden.
  4. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Maak de sjalotjes schoon.
  6. Hak de uien, de olijven en de knoflook in een keukenmachine of met een staafmixer heel fijn.
  7. Verwarm de rest van de olie in een steelpan en fruit hierin het olijvenmengsel enkele minuten heel zacht.
  8. Voeg de blokjes tomaat en weinig water toe en laat de saus 5 minuten sudderen.
  9. Maak de saus op smaak met een beetje citroensap.

Menusuggestie

Lekker met worteltjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 bos wortelen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
800 milligram
Auteur