Flensburger salat

Getty Images

Salade van doperwtjes, radijsjes en augurkjes

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 1 bosje radijs
  • 6 kleine zure augurkjes
  • Slabladen
  • 1 eetlepel slasaus
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2-3 theelepels mosterd
  • Bieslook

Bereiding

1. Kook de doperwtjes in weinig water net gaar.
2. Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren.
3. Halveer de augurkjes in de lengte.
4. Maak de slabaden schoon en leg ze op een schaal.
5. Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt, royaal mosterd en klein geknipte bieslook.
6. Schik de groente en augurkjes op de slabladen en schep de dressing er naast.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk met kruiden-tomatensalsa, snijbonen en aardappelen.

Voedingswaarden

Energie 
110kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Auteur