Eton mess van rood fruit

Getty Images

Echt heel handig om op voorraad te hebben in de vriezer: groente en fruit. Het is goedkoop en makkelijk, de keuze is heel groot en je kunt altijd snel iets op tafel zetten. Zoals dit nagerecht bijvoorbeeld: eton mess van rood fruit.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
10 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram gemengd rood fruit (diepvries)
  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 100 gram witte meringues (eiwitschuimpjes)
  • 4 blaadjes munt

Bereiding

Laat het fruit ontdooien. Pureer de helft van het fruit. Klop de slagroom stijf zonder suiker. Breek de meringues in brokjes. Verdeel het gepureerde fruit over 4 glaasjes. Schep de slagroom en de meringuebrokjes door elkaar en schep dit met het hele fruit in de glaasjes. Garneer met een blaadje munt en serveer direct.

Tip

Gebruik je maar een deel van een ­verpakking ­fruit? Sluit het heel goed af en leg het direct terug in de vriezer. De smaak en het ­uiterlijk ­blijven dan behouden.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine