Een ideale snack met natuurlijke suikers voor de energie en noten voor de eiwitten. Deze energieballetjes zijn gemaakt zonder gluten, suiker, zuivel en eieren.
Ingrediënten
- 50 gram rauwe amandelen
- 60 gram ongezwavelde, gedroogde abrikozen
- 2 eetlepels gepeld hennepzaad
- 1½ eetlepel kokosolie
- vanille-extract
Bereiding
(Voor 8 balletjes)
Doe de amandelen in een keukenmachine, waarin je het S-mes hebt bevestigd, en laat de machine draaien totdat je kruimels hebt gekregen. Voeg de abrikozen toe en laat de machine nogmaals draaien totdat alles goed vermengd is en het mengsel in een pasta verandert. Voeg het hennepzaad en de kokosolie toe en naar je eigen smaak het vanille-extract.
Verdeel het mengsel in acht stukken en rol er tussen je handpalmen balletjes van. Zet de balletjes ten minste 15 minuten in de vriezer. Je kunt de energieballetjes maximaal drie weken in de koelkast in een luchtdicht afsluitbare plastic doos bewaren.
Dit recept is afkomstig uit het boek Super healthy snacks - zonder gluten, suiker, zuivel en eieren door Jenna Zoe, ISBN9789023014263.