Getty Images
De eieren serveer je in een tropisch kruidensausje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 150 gram volkoren noedels
- 3 eieren
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- ½ eetlepel kerriepoeder
- mespunt gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ eetlepel maizena
- 1 eetlepel kokosmelk
- 3 takjes selderij
- 6 takjes koriander
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon.
- Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de eieren hard.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Fruit de kerrie, de koriander en het gemberpoeder mee.
- Roer de maïzena met 100 ml water glad en schenk dit bij de ui.
- Voeg de kokosmelk toe en breng de saus aan de kook.
- Maak de saus op smaak met peper.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Was de selderij en de koriander en knip het klein.
- Schep de parten ei door de saus en strooi de kruiden erover. Geef de sperziebonen en noedels erbij.
Ingrediënten over?
Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram