Makkelijk, lekker en weinig afwas
Getty Images
Deze spaghetti bolognese met linzen, basilicum en rode wijn in een rijke tomatensaus is om van te smullen.
Aantal personen
4
Voorbereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
20 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 2 tenen knoflook
- 150 gram wortel (julienne)
- 1 el olijfolie
- 1 scheutje rode wijn
- 300 ml bouillon
- 300 ml passata
- 300 gram tomatenblokjes
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 300 gram volkoren pasta
- 200 gram gekookte bruine linzen
- Zout en peper
- Geraspte kaas
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de paprika en bleekselderij in stukjes. Rasp of pers de knoflook. Hak de basilicum fijn.
- Doe de olijfolie in een grote pan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Bak vervolgens de knoflook, bleekselderij, paprika, wortel en basilicum 4-5 minuten mee. Blus af met een scheutje rode wijn.
- Voeg de bouillon, passata, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en volkoren pasta toe. Roer goed en kook het geheel circa 15 minuten met de deksel op de pan. Schep af en toe om.
- Voeg tijdens de laatste vijf minuten de gekookte linzen toe.
- Proef of de pasta gaar is en breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel over vier borden en serveer de pasta met wat geraspte kaas.