Getty Images
Dit doperwtjesgerecht staat binnen een kwartier op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 1 bolletje gember op siroop
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram doperwtjes (vers of diepvries)
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Snijd het gemberbolletje heel fijn.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
- Fruit de bosui met de geraspte gember in de margarine zacht.
- Voeg de doperwtjes toe met een paar lepels water en de gember.
- Smoor de doperwtjes in een paar minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met een kipfilet en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 kleine kipfilets
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 aardappelen
Ingrediënten over?
Bosuitjes:
Bewaar hele bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram